12 Mart 2009 Perşembe

short skirt, long jacket

cake dinlemek bana her zaman iyi gelmiştir, her şarkı gibi cake şarkılarının da sözlerine takıldığım olur sık sık. en sevdiğim ve en çok eğlendiğim şarkılarından biridir short skirt, long jacket.

herkesin kafasında biçimlendirilmiş bir taslak halinde, her an yeni tanışılan insanlarla karşılaştırılmak için hazırda bulundurulan bir sevgili profili vardır. çok takıntılı olanlarımız için bu taslak külkedisi masalındaki cam ayakkabı gibidir, sevgilinin ayağı ya ona uyacaktır ya da uymayacaktır.. sıkıştırıp tepiştirerek bir süre uydurmaya çalışılır.. takıntısız olanlar taslağa son bir kez göz atıp, belki derin bir iç çekerek onu yerine kaldırır belki de yırtıp atar ve yoluna devam eder..

bu bahsettiklerim ortada herhangi bir aday olduğu durumlarda geçerlidir tabi ki, hiç aday yokken ya bu taslağın çizgileri derinleştirilir ya da çaresizlikten elde taslak maslak kalmaz!

yine de herkesin kafasında bir taslak vardır, cake in de var.. bir çok erkeğin hislerine tercüman olmuşlar bu şarkılarında.

I want a girl with a mind like a diamond

I want a girl who knows what's best
I want a girl with shoes that cut

And eyes that burn like cigarettes


kadın zeki olsun, ama çok da değil. idaresi kolay olmalı, öyle her boku bilen kadını kimse sevmez. en iyisini bilmeli evet, ama her bildiğini söylememeli. bir erkeğin düşünemediğini düşünmeli zaman zaman, ama erkeğin düşünemediğini vurgulamamalı çünkü bir erkek her şeyi düşünür! onun aklına gelmeyen bir şey varsa o an düşünülmemesi gereken bir şeydir. aslına bakarsanız her şeyi bilen, her konuda fikri olan ve öğreten adam triplerinde, bildiğini sizinle kafanıza vura vura paylaşan insan erkek de olsa kadın da olsa çekilmez. b.s.g bu insanlara söylenecek en güzel sözdür. kadın aptal da olmamalı, aptal kadın ömür törpüsüdür. aptal adam da ömür törpüsüdür. aptal kadın testosteron varlığının dayanılmaz ağırlığı sonucu çekilebilir zaman zaman; ama östrojen seviyesi tarihinin pikini yapsa dahi aptal adamı tolere edebilecek kadar güçlü olamaz. aptal adam aptal kadın içindir, aptal kadın ise uygun zamanda her erkek için yaratılmış olabilir.

I want a girl who gets up early
I want a girl who stays up late

I want a girl with uninterrupted prosperity

Who uses a machete to cut through red tape
With fingernails that shine like justice

And a voice that is dark like tinted glass


şarkının bu kısmı henüz memuriyet ya da iş hayatına başlamamış, öğrenciliğin dibine vurmuş erkeklerin ağzından olmalı.. al bundy kıvamına gelmiş, televizyon karşısında bir eli pantolonunun içinde diğer eli kumandanın hakimiyetini asla bırakmayan erkeklerin hayali değil bunlar . bünye bir kez al bundy kıvamına geldi mi, geç yatan kadın sıkıntı yaratır. geç yatan kadının beklentileri farklıdır, geç yatan kadın eğlence ister, aşk ister, meşk ister, sarhoş olmak ve dans etmek ister.peki al bundy ne ister? mehmet ali erbil'le 50 sarışını izleyerek uyumak! oysa zaten kendisi de geç yatan öğrenci adam, sabahlara kadar eğlenen ama tüm o hareketli ve karmaşık yaşam içinde kendisine huzur veren kadın ister. öğrenci adam her zaman al bundy den çekicidir, eğlencelidir. evet yazarımızın düşüncesi belli;

I want a man who gets up early
I want a man who stays up late
I want a man with uninterrupted prosperity


ojeli erkek sevmiyorum!

I want a girl with a smooth liquidation
I want a girl with good dividends
At Citibank we will meet accidentally

We'll start to talk when she borrows my pen


böyle romantik tanışmaların başrol oyuncusu, oyun kurucusu olmalarına rağmen erkeklerin böyle hayalleri olduğunu bilmiyordum hiç. belki de bu sadece cake in şarkıyı kızlar için daha sevilebilir yapmak adına yazdığı iki satırdan ibarettir. köşeyi dönerken çarpışıp elindeki kitapları toplamana yardım eden uzun paltolu, dar gömlekli adamlar; günümüzde citibankta kalem isterken tanıştığın dar kesim takım elbseli janti adamlara dönüşmüş. jölelidir onlar bi de, maniküre gittiklerini düşünmek bile istemiyorum! ziraat bankasında öğrenim kredisi borcumu ödemeye gitmişken ve çantamdaki milyon şeyin içinde kaybolmuş bi şekilde kalem ararken; kot pantolonunun cebinden emektar kalemini çıkarıp bana gülümseyerek uzatan dağınık saçlı biri benim daha çok hayal edeceğim türden..

I want a girl with a short skirt
And a loooong jacket
!!!

ve cake in nakaratta da dediği gibi, aslında sadede gelinirse; her erkek, incecik bacaklarını kısacık eteğiyle sergilerken bir yandan da uzun ceketiyle olaya gizem kazandıran victoria's secret yılbaşı defilesinden fırlamış o kızlardan ister.

şarkının sözlerini yazanın taslağından bahsedecekken, yazıma genellemelerle dolu ama çoğu tecrübeyle sabit günümüz erkeğinin taslaklarını da sıkıştırmış oldum böylece. aslında şarkıyı ilk dinlediğimde yazmayı düşündüğüm şeyler çok farklıydı, vardığım nokta bambaşka.

son diyeceğim şudur ki, ziraat bankasında tanışan kareli gömlekli bir erkekle mini etekli bir kızın aşkı üzerine daha fazla şarkı yazılmalı... ve elde avuçta karalanmış ne kadar taslak varsa, binlerce parçaya bölünüp yakılmalı!

P.S: emektar kalem tabi ki arka kapağı kayıp ya da çiğnenmiş kahverengi rotring!

4 yorum:

Alp Aykut dedi ki...

Yazıyla alakasız bir yorum olacak, çünkü fotondaki kırmızı ojeyi yeni fark ettim ve yorum yapacak başka yer göremedim.

İğrenç olmuş kırmızı oje!

daria dedi ki...

e peki o zaman

Pyromancy dedi ki...

kadın dediğimiz yaratıklar karalama defterine yaptıkları çizimlere hiçbir zaman sadık kalmazlar,öyle bir dertleri de yoktur zaten.Sanılanın aksine gayet basit ihtiyaçları vardır.Bakımı kolaydır yani.Sevilmek,biraz ilgi,düşünülmek,onunla konuşulması...Bazen o kadar saf bir yaratıktır ki bir çikolataya kendine yapılan o tüm hakedilmeyen davranışları unutma kabiliyetine sahiptir.
Erkek dediğimiz yaratık ise basit ihtiyaçlarım var diyerek en doymaz isteklerle karşınıza gelir.Güzel sevgili ister,hem güzel hem akıllı olunca istemez,az konuşsun onu dinlesin ister sonra bir bakarsınız'ben senden sıkıldım,hep ben konuşuyorum 'der,sizden anlayış bekler çok sıkmayın onu ister,sıkmazsınız ilgisiz der...Bir de bunları erkekler özneyi ''kadınlar''yaparak kendi cümleleri gibi söylerler.O baya ilginçtir :)
Kısacası hiçbir zaman onların istediği türde bir kız bulunamayacaktır,bulunsa dahi ivedi şutlanacaktır çünkü mutlaka bir başka defekti olacaktır.
Memelimiz bu düşüncelerle eline birasını alıp televizyonun karşısına geçer.Perde burda kapanmaz,onlar için daha oyun yeni başlamaktadır.

Pyromancy dedi ki...

Ha bir de bir senin bir de ojelerinin hastasıyım.Hell yeah!