18 Ocak 2009 Pazar

Kedi-Pilli Bebek

Dinle beni küçük kedim
Bakışların kararmadan
Tırnakların körelmeden
Ve hiç bir zaman denemeden
Anlayamazsın
Anlayamazsın

Benim sevgimi almadan
Şarabımdan tatmadan
Hüzünlenip dalmadan
Ve hiç bir zaman yaşamadan
Anlayamazsın
Anlayamazsın

"denemek" nedir onu anlattım yıllarca. "denedim ve pişman oldum" ile "keşke deneseydim" in farkını.. günlerce belki aylarca, belki de yıllarca içimde yaşamadığım bir anın pişmanlığını taşımaktansa, yaşadığım bir anın pişmanlığını taşımayı tercih ettim. kimin ne düşündüğünü önemsemeden, belki de şakayla karışık yıllarca taşıyacağım bir yaftayı göze alarak. denedim hep, şimdiye dek. şimdi büyümenin arkasına sığınarak, ve ezilerek sorumlulukların altında, aslında aklımı kaçıracak gibi korktuğumdan "denemek" en uzak kıtadaki en uzak nokta."

Gülümsemen olmadan
Ve sana dokunmadan
Gözlerine bakmadan
Anlayamazdım
Anlayamazdım

Ellerini uzatmadan
Gözlerime bakmadan
Yeni ateşler yakmadan
Ve içinde yanmadan
Anlayamazsın
Anlayamazsın

"dün'ün çalkantısı, yarın'ın sakin suyundan daha güvenilir. çünkü tanıdık, bildik. elini attığında orda, bazı akşamlar yatmadan önce yazdığın defterde, cebinden çıkan bir kasa fişinde ve yolda karşılaştığın tanıdık bir yüzde. geçmiş her dakikada ve saniyede. dünkü denizin her dalgası ezberimde, yarın alabora olmak da var."

Gülümsemen olmadan
Ve sana dokunmadan
Gözlerine bakmadan
Anlayamazdım

"denemediğimiz için pişman olmak da varmış. iskeleye bağlı, fırtınalardan yoksun, tatlı rüzgara tabi hayatlara ben açık denizdeyim deniz bu belli olmaz, huyunu seveyim diye sitem ederken yıllar sonra kendi ipini her tahtasına ayağının suyunu akıttığın iskeleye bağlamak da varmış. "

şimdi dinle beni küçük kedi...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

bazen insan önüne çıkan her fırsatı değerlendirmek yada her çılgınlığı yapmak ister.. ama bu her zman mümkün olmuyor ve sonunda keşke diyoruz.. Bu çoğu zman elimizde olmayan nedenlerden kaynaklanıyor ve maleseef hayat bize bazen seçme şansı tanımıyor..

daria dedi ki...

"ever tried, ever failed. try again, fail again. fail better" -samuel beckett

Adsız dedi ki...

ingilizcem bıraz kıt galiba bu bizim atasözü gibi bişi olsa gerek :)

Adsız dedi ki...

çok güvenli sanırsın iskeleyi, alabora olmaz diye düşünürsün hayatın. sımsıkı bağladığın ayakların mı sadece? [b]bir sevdanın ardından önüdeki suya kapılıp gitme arzunun[/b] ancak [b]yalın ayak[/b] toprağa adım atmakla olacağını bilmen gerekmez miydi? denizin kıyısında küçük kediden sakın kendini. kedi okyanusa açılacaktı seninle, şimdi evine döndü. hem de ilk kez bu şekilde döndüğü için kendisine küfrederek!

dereotundannefretederim dedi ki...

"hayatının aşkına berbat bir partide rastlayabilirsin ama o partiye gitmezsen bunu asla bilemezsin"

daria dedi ki...

ben o berbat partiye gittim