25 Mayıs 2009 Pazartesi

Destina


Yeni Türkü konserleri, lise yıllarımın en eğlenceli konserleri... kız kıza, bazen yanımızda bir kaç erkek, fuarda, atlas pavyonunda ya da hatırlayamadığım bir iki yerde daha belki, sıkış tepiş ve elimizde ikincisini içtiğimizde sarhoş olduğumuz biralarla çığlık çığlığa söylediğimiz şarkılar...

Can Yücel in o direk ve yalın dizelerine bıraktık kendimizi ezgisine dalıp giderek. burası gibi değil başka bir memleket istedik denizi ayrı deniz, havası ayrı hava; bir sakin derenin içinde yeşil bir saz olmayı istedik... Murathan Mungan ın yoğun satırlarında kaybolduk, Derya Köroğlu nun gerçekten de derya gibi bir durgun bir çalkantılı sesiyle. ve bu iki kişi arasındaki bağ hiç rahatsız etmedi bizi, belki de böylesine üretken olduğu için.

şimdi biraz Sezen Cumhur Önal gibi konuşacağım ama; bazı şarkılar sadece kulağıma hitap eder. ezgisiyle, sözüyle... kimilerinin de sadece sözleri dikkatimi çeker. yeni türkünün şarkılarındaysa hem sözlere hem de müziğe gömülmüşümdür dinlerken. ya sözlerin arasında sesine hayran olduğum yan flüte dalmışımdır, hep dediğim gibi bütünden iki kelime çıkarıp arasına sıkışmışımdır ya da.

otursam her yeni türkü şarkısına bir yazı yazarım belki. aşk yeniden' le yepyeni ve taptaze aşkımdan dem vururum ya da olmasa mektubun'la kendime dönüp yazılmamış mektupların hesabına otururum. bana yazmak olsun, iki kelimeden dört sayfaya nasıl gelmişim diye düşünürken bulurum kendimi. evet her şarkıya bi yazı yazarım otursam, ama destinayla ilgili iki kelimeyi bir araya getiremedim.

ah canım okur, bunu kendi verimsizliğime bağlayıp dizlerime vura vura dövünecek değilim tabi ki... ben bunu yine diğer ucunun nereden geldiğini bilemediğim iplerimden biri olarak benimseyip Lale Müldür'ün kelimelerinin ucuna düğümlerim...

gecelerden birinde, ben uyurken; yüreğini bir yıldız gibi bana bağlayıp da, verdiği ismi kulağıma fısıldayan biri gerçek oldu diye, sevinçle! yaşamımın gizini verecek diye, heyecanla!

Yeni Türkü - Destina

Dün gece sen uyurken
İsmini fısıldadım
Ve hayvanların korkunç

Öykülerini anlattım


Dün gece sen uyurken

Çiçeklere su verdim

Ve insanların korkunç

Öykülerini anlattım onlara


Dün gece sen uyurken
Yüreğim
bir yıldız gibi bağlandı sana
İşte bu yüzden sırf bu yüzden

Yeni bir isim verdim sana


Sen öyle umarsız uyusanda bir köşede

İşte bu yüzden sırf bu yüzden işte

Yaşamdan çok ölüme yakın olduğun için
Seni bu denli yıktıkları için Destina

Yaşamımın gizini vereceğim sana


Lale Müldür






2 yorum:

ugur parildak dedi ki...

resmen helak oldum yorum gonderecegim diye.. neden bu kadar cebellestim emin degilim ama yapacagim yorumu da unuttum bu cabanin sayesinde..

cok güzel yazi tebrikler yavsakligina siginicam izninle..

daria dedi ki...

neden bu kadar zor oldu acaba?
teşekkür ediyoruz..